Logga in

Verksamhet

Föreningen bildades 1921 med målet att ha en aktiv förening med en gemensam samlingspunkt för ortens boende och föreningar. Glädjande nog, har vi numera besökare från hela vårt närområde inom kommunen!

Här finns trevliga, ändamålsenliga lokaler att hyra! Flera av dem är handikappanpassade och den största rymmer upp till 300 personer.

Våra lokaler använder vi för många olika aktiviteter, bland annat, utställningar, teater, föreläsningar, sång och musik, dans, fester, loppmarknad etc.

Vi har även en liten lägenhet med fem bäddar för övernattning samt en camping med plats för både tält och husvagnar. Elstolpar finns till våra husvagnsplatser.


Bli medlem

Att bli medlem i Hargshamns Folkets Husförening är mycket enkelt. Klicka på länken här nedan, skriv ut ansökan och skicka den med post till adressen som står på dokumentet eller scanna in och mejla till info@hargshamn.nu. Helst ser vi att du sätter in pengarna vårt konto, Pg 44 08 70-4, men du kan även betala kontant när du besöker något av våra arrangemang i Folkets Hus.

På grund av ekonomiska skäl, har vi dessvärre inte möjlighet att ta emot ansökan elektroniskt (dvs att fylla i uppgifterna via skärmen och skicka direkt).

Vad innebär det då att bli medlem i vår förening?

Första året betalar man 150 kr/person och andel. Man får då ett andelsägarbevis skickat till sig som säger att man äger det antal andelar i föreningen som man betalt för. Därefter betalar man en årlig medlemsavgift. Storleken på avgiften bestäms vid årsmötet men har de senaste åren varit 150 kr. Är ni fler andelsägare i hushållet betalar man ändå bara en medlemsavgift per år. Den årliga medlemsavgiften går oavkortat till att hålla Folkets Hus i skick och till inköp av diverse material. Som medlem har du rätt att komma in på våra pubkvällar och även ta med dig en gäst. Du har även viss rabatt om du hyr någon av våra lokaler.

Det finns inga förpliktelser med att vara medlem men vi behöver all hjälp vi kan få. T.ex. att stå i serveringen vid våra arrangemang, att hjälpa till på de återkommande städdagarna, hjälpa till när vi ska göra någon renovering osv. Hör gärna av dig om du kan ställa upp någon gång ibland!

Gratis inträde vid första besöket!

När du löst medlemskap, lockar vi med gratis entré vid ditt första besök på någon av våra aktiviteter. Säg bara till i kassan så kommer en person in gratis.

Har du några som helst funderingar kring detta, eller något annat som rör Folkets Hus, så hör gärna av dig. Antingen på vår telefon 0703-80 28 80 eller via vår mejl, info@hargshamn.nu

Klicka här för blanketten Medlemsansökan (pdf, öppnas i nytt fönster)


Bibliotek
En trappa ner, i det före detta kapprummet, finns vårt bibliotek, som håller öppet torsdagar kl 18-19.
Bilblioteket når man via en separat entré på norra gaveln av byggnaden. Entrén är handikappanpassad.Grounding med yoga

Måndagar kl 18:00-19:00
Ledare: Karin Åhström
OBS Ingen yoga denna termin!SY-Lan
Följande fredagar gäller under våren: 1/3, 15/3 med ev fortsättning 16/3 förmiddag, 12/4 samt 10/5
Du väljer själv vad du vill sy. Reparationer, nytillverkning, slutförande eller projektstart. Vi hjälps åt där det behövs och inspirerar varandra.
Du behöver ta med dig din egen grundutrustning. På plats finns skarvsladdar, strykjärn och strykbräda.
Priset är 100:- per tillfälle och betalas på plats
Kontaktpersoner/anmälan
Karin Åhström, tel 070-573 56 88 eller e-post: karin.ahstrom@telia.com
Elisabeth Gustafsson tel 070-955 86 20.
Välkommen!


Motionsdans, Club 82

Nytt för 2019 är att Föreningen Club 82 har upphört och danserna drivs därför på prov av Folkets Hus. Namnet har vi valt att behålla för att det är lätt att känna igen.

Men danskvällarna är de samma som förut! Vi dansar mestadels modernt men var tredje dans är gammal t ex hambo, vals, snoa, schottis osv. Orkestrarna består av 3-4 man från hela Mellansverige.

Vi har kaffepaus kl 20:30-21:00. Ytterligare en nyhet är att det nu finns möjlighet att köpa fika på plats.

Våra danskvällar är familjära med en trevlig stämning och besökarna kommer från Östhammar, Öregrund, Gimo, Alunda, Hallstavik, Rimbo, Norrtälje, Väddö osv.

För mer info, ring: 070-828 61 45

Dansprogram 2019
22/2 Johnnys
22/3 Mattias & Stefan
26/4 Gideons
24/5 Pär Norlings
14/6 Edwings
6/9 Pär Norlings
4/10 Lars Erikssons
8/11 Johnnys
6/12 Eklöfs

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.