Logga in

Hänt under året

Här kommer du framöver att finna korta rapporter över de evenemang vi haft under året.

En sammanställning över de flesta av våra aktiviteter för 2017-2018, finns under fliken Dokument -> Tidigare evenemang (pdf-filer)


2019-01-07
Vi började det nya året med att måla om väggar och tak i Galleriet (fd B-salen). Taket spacklades och målades vitt, väggarna och även bröstpanelen i furu, spacklades och målades i två olika ljust grå nyanser. Jättesnyggt! Nu återstår att montera ny takbelysning samt vägglister att hänga tavlorna på.

2019-01-27
Den fina, tovade bonaden - ljudabsorbenten - som ett gäng händiga tjejer jobbat med under hösten, invigdes och hängdes på plats. Stig Unge berättade kring bonadens motiv: Järnvägen, Järnboden och Hamnen och två härliga musikanter bjöd på glad dragspelsmusik. Det 40-tal besökare som slutit up, bjöds på bubblande dryck och förföriskt goda snittar. En trevlig invigning!

2019-02-03
Musikkväll med gruppen Dagslända, som framförde tonsatta texter av Stig Dagerman samt även en del nyskriven musik av Björn Hedin, en av Dagsländas medlemmar. Vädrets makter var emot oss med snömassor, så vi fick flera avbokningar och hade alldeles för få besökare. Föreställningen var mycket fin med stämsång och gitarrer förstärkt med mandolin, fiol och munspel. Texterna tog upp aktuella frågor där budskapet var att i första hand tänka som en humanist. Under kvällen serverades snittar med valfri dryck. Alla besökare var mycket nöjda.

2019-02-07
Berättarkväll med Signhild Backström samt hennes dragspelande man Rune
Dragspelet gav rummet stämning där sedan Signhild målade upp en mycket levande skildring, en bild av hur livet i Hargshamn med omnejd gestaltades under hennes uppväxtår. Nöjda besökare fikade och pratade med varandra runt borden efteråt. Det var synd det inte var fler besökare även här, för de som inte kom missade något.

2019-02-16
Pub- och danskväll
Till årets första pubkväll uteblev storpubliken, trots fri entré, men vi som var där hade trevligt ändå! Det var bra mix på den förinspelade musiken och stämningen var god.

2019-02-22
Premiär för motionsdansen i Folkets Hus' regi, Jonnys orkester spelade och det var full fart på dansgolvet bland det dryga 70-talet besökarna. De flesta var väldigt tacksamma över att vi nu fortsätter Club 82:s mycket uppskattade danskvällar. Den dansanta publiken kommer i stort sett från hela Uppland och vår förhoppning är att även fler än två Hargshamnsbor upptäcker vilket trevligt arrangemang detta är!

2019-03-07
Berättarkvällen, där Bernt Karlson från Uppsala/Länna järnväg informerade om järnvägens historia i Uppland blev en riktig succé med ett 50-tal besökare! Det var en mycket intressant berättelse om järnvägens tillblivelse under 1800-talet, om bruket av den fram till vår tid och om de människor som levde på och kring de olika järnvägssträckorna.

2019-03-22
Motionsdansen, till musik av Mattias & Stefan, blev lika välbesökt och uppskattad som dansen förra månaden. Nästa dans blir den 26 april. Välkomna!

2019-03-26
Modevisningen, med Rosies Klädbod och Ebbas skor, blev snabbt fullbokad även denna gång! Deltagarna fick se vårnyheter både för damer och herrar och glädjande nog, kunde vi konstatera även herrar i publiken, jättekul!

2019-03-28 Elvis Presley och Janis Joplin", en musikshow av och med Cecilia Kyllinge & Co. Vilken leverans, vilken stämning, vilken publik - succé som alltid med Kyllingegänget!
Fullsatt som vanligt när de kommer på besök och det var nog ingen som gick besviken hem från föreställningen.

2019-04-19 Påskloppis med marknad var även i år välbesökt, besökare kom och gick under dagen. Friteaterns föreställning "Livets mening" måste, till vår stor besvikelse, åter ställas in (25/4) på grund av sjukdom. Vi hoppas de kan återkomma vid senare tillfälle.

2019-05-02 Musikkväll med FJK, en härlig kväll med storpublik (nästan fullsatt) där besökarna bjöds på stor musikalitet och gemytlig stämning. Musikerna framförde såväl egen, nyproducerad msuik som andras. En fullträff!

2019-06-21
Midsommarfirandet blev som vanligt en succé. Vi får fler och fler besökare för varje år, vilket är fantastiskt roligt! Men det innebär även mer arbete för att vi ska kunna upprätthålla samma fina standard på evenemanget. Därför önskar styrelsen att fler medlemmar kan komma och hjälpa till, både med föreberedelserna innan samt även med städningen efteråt.

2019-07-13
Musikkvällen med countrysångaren Dough Seegers bjöd på ett fullsatt Folkets Hus (med folk i kö på återbudslista) och en fantastiskt härlig stämning! Det var full ös från början till slut och vi fick massor av uppskattande ord från många ur den nöjda publiken.

2019-07-19 Dagen inleddes med vernissage där konstnären Elisabeth Stjärnfors från Askholmen presenterade sina målningar. Under kvällen gästades vi sedan av radiosportprofilen Mats Strandberg, även känds som imitatör. Hans berättade inbjöd till många glada skratt bland de alltför få åhörarna. Evenemanget var värt fler besökare.

2019-07-28 Barnteater "Mio min Mio", en fantastisk föreställning där barnen inbjöds att spela med i de olika rollerna. Värmeböljan till trots var uppslutningen god och den unga publiken/deltagarna bjöds på mellanmål i pausen.

2019-08-09 PUB-kväll med Norrtälje Countrybrudar. En härlig musikkväll med fantastiskt begåvade musikanter, bra uppslutning och härlig stämning!

2019-08-29 Sjöfarsverket höll ett välbesökt informationsmöte om den planerade farledsfördjupningen.

2019-08-30 SY-Lan startade för hösten.

2019-09-08 Höstmarknad samlade såväl hantverks- som loppisförsäljare, både inne och ute. Vädret stod oss bi sånär som på en lätt regnskur och besökarna kom och gick.

2019-09-22 Afternoon Tea ställdes in denna första gång på grund av för få anmälningar, men vi tar nya tag och kommer igen!

2019-09-26 Modevisning med höstnyheter från Rosies Klädbod och Ebba Skor. Alltid lika trevligt, men inte så välbesökt denna gång som vid vårvisningen.

2019-09-28 Den här dagen blev fullspäckad. Start med vernissage där Tommy Lyander visade och berättade om sina akvareller som han målat med gamla fotografier . som motiv. Mycket intressant och sevärt. Därefter blev det välbesökt barnteater, "Maja och Bobo" och på kvällen en mycket trevlig pubspelning med musik av Lyander Trio.

2019-10-12 Insamling för Världens Barn, en fin dag med generösa givare från företag och föreningar, skolbarn, deras föräldrar, lärare, musikanter och alla andra besökare! Totalt samlade vi in 26 000 kronor till Världens Barn - fantastiskt!

2019-11-01 Cirkus Cirkör gästade oss med föerställningen "Passa in". Vilken succé! Det blev fullsatt och både barn och föräldrar nappade på erbjudandet om Prova-på efter artisternas enastående, akrobatiska framträdande.

2019-11-16 Karibisk afton - en jättelyckad kväll som värmde i höstmörkret! God mat & dryck, stämning på topp, smittande medryckande musik och en härlig publik!

2019-11-24 Julmarknad med ett tjugotal utställare och god publiktillströmning. Där fanns julklappstips i mängder och av fantastiskt hög kvalité!! Stickat, tovat, betongkonst, smycken, tomtar...... Det fanns pysselhörna för barnen och Tomten kom på besök! Serveringen frestade med skinkmackor (som tog slut i ett nafs!), varm korv, kaffe härliga bakverk och pepparkakor.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.